En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Merdivenin genişliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Makul bir ısıya denli dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın dışarıya çıkmasını sağlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve kötü sızdırmaz özellikleri yetişmek zorundadır.

Yangınlar ara sıra o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği da eritebilmektedir. Sadık takılmış bir yangın bapsı binanın kucakindeki bina sakinlerinin dünyaarı tahliyesini makul müddet emniyetli hale getirir.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en kök kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

1 mm veya daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına için çok henüz yerinde ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabil fiyatı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde yangın kapısı belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 4000 TL den esaslamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve ifade ile belirlenir.

Fakat, yangın bapsı vandözları arasında paha Yangın Merdiveni Kapısı değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, mütenasip fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri faik fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Damarı bozuk takdirde hem bâtınerideki insanoğlunun hem bile panik halinde bâtıneriye geri giren insanın yaşamaının tehlikeye atılması kabilinden bir yer gır konusu olmaktadır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Hatta emin boşaltma karınin merdiven genişliği 80 cm'den az olmamalıdır. çoklik 80 cm'den az ise merdivenlerde yalnızca bir trabzan olur.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi bâtınin yangın kapısı son derece yangın kapısı nazik bir öneme sahiptir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir yanıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat başka kapı imalatları gibi bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Report this wiki page